Burnout

In 2014 kreeg ik een burn out. Ik ben te lang over mijn grenzen heen gegaan waarop mijn lichaam aangaf niet verder te kunnen. Er moest dus iets veranderen. Ik ben gestart met individuele therapie en groepstherapie, de inhoud hiervan was voornamelijk tijd voor jezelf nemen en leven in het hier en nu (mindfulness). Ruim een jaar later was ik weer volledig aan het werk en deed mijn ding. Het stukje meer, zoals doordeweeks met vrienden iets doen of sporten zat er niet meer bij, want dat trok ik simpelweg niet.

April 2017 kreeg ik weer lichamelijke klachten, dit uitte zich voornamelijk in hyperventilatie. Ik heb weer een poos rustiger aan gedaan. In de zomervakantie was ik in Frankrijk en toen kwam het besef dat ik met mijn 36 jaar niet al op wil zijn! Ik wil kunnen genieten van mijn gezin, familie, vrienden en werk. Ik wil kunnen sporten zonder dat ik daar last van krijg. Opeens dacht ik aan mijn slijmbeursontsteking die ik heb gehad toen ik een jaar of 20 was, injecties hielpen niet en ik kwam er niet verder mee. Via via kwam ik toen in aanraking met een homeopaat en na 2 sessies was mijn slijmbeursontsteking verleden tijd. Dus waarom zou ik nu met mijn burn out klachten niet eens bij een homeopaat langs gaan?

En zo maakte ik meteen na de vakantie een afspraak met mevrouw Van Nierop. Een beetje sceptisch was ik wel, maar daar was ik na 1 minuut bij haar in de praktijk te hebben gezeten al vanaf! Ze luistert naar hoe je de dingen voelt en komt vervolgens aan met een medicijn. Ik werd serieus genomen en er werd tijd in mij gestoken. Inmiddels heb ik geen lichamelijke klacht meer gehad, Ik onderneem weer dingen, heb veel meer energie en sport 2 keer in de week!, Ik merk nu dit zo veel doet, ik ook met andere klachten naar haar toe ga. Zo had ik al weken veel last van hoesten, de huisarts gaf aan dat het niets ernstigs was en dat het vanzelf wel over zou gaan. Echter sliep ik er slecht door. Ook hier een medicijn voor gekregen van mevrouw Van Nierop en weg zijn de hoestklachten!

Slaapproblemen

Vorig jaar kwam ik bij dokter van Nierop terecht. Ik sliep slecht en in mijn hoofd was het een grote chaos. Ik had het gevoel dat deze klachten het gevolg waren van een samenkomst van verschillende dingen. Ik zat niet goed in mijn vel en de overgang speelde mij parten. Ik kon wel wat ondersteuning gebruiken. Een vriendin van mij die in Zwitserland woont, waar homeopathie complementair is aan de reguliere geneeskunde, raadde mij aan een homeopaat te raadplegen. Ik vond het belangrijk dat de homeopaat die ik koos, opgeleid was als arts en dus van meerdere kanten mijn klachten zou kunnen duiden.

Tijdens de eerste bezoeken werd er uitgebreid informatie verzameld over niet alleen mijn klachten, maar ook over mij als mens. Dat was heel erg wennen, want wanneer word je gevraagd om precies te omschrijven hoe iets voelt? Ik werd er zelfs weleens kriegel van. “Weet ik veel hoe dat voelt, niet fijn dat weet ik wel”. Door de manier van vragen krijg je zelf inzicht in je klachten. Het is sowieso heerlijk dat iemand naar je luistert.

Ik kreeg na het eerste bezoek iets waardoor ik weer kon slapen en een homeopathisch middel. Doordat ik weer sliep, kon ik de zaken weer meer in perspectief zien. Daarnaast kon ik een aantal beslissingen nemen, waar ik eerder erg in bleef hangen. Ik wil niet zeggen dat al mijn klachten als sneeuw voor de zon verdwenen waren, maar er gebeurde wel iets.

Het ging steeds iets beter, alleen de chaos in mijn hoofd bleef. Het leek of ik de verschillende prikkels niet meer kon scheiden, dat alles op een grote hoop terecht kwam en ik steeds het bovenste van de stapel pakte en niet meer aan de lagen eronder toekwam.

Een tweede homeopathisch middel bood me ondersteuning om minder angstig te zijn en mijn zelfvertrouwen te hervinden. De chaos in mijn hoofd werd minder. Het gaat veel beter met me.

Menstruatie klachten

Van jongs af aan, groep 7, heb ik altijd veel klachten rondom mijn menstruatie ervaren. Zo erg dat ik er elke maand ziek van was: heftige krampen, hoofdpijn, misselijk, nare dromen, koortsachtig gevoel, gevoelens van irritatie en boosheid, en ik voelde me ookemotioneel of verdrietig. Op de middelbare school kon ik het altijd voelen in mijn baarmoeder als er iemand door de klas heen liep,zo heftig was de buikpijn die ik had. Ook kreeg ik op de middelbare school last van rugklachten. Toen ik 24 was werden deze zo erg dat ik uiteindelijk moest stoppen met mijn favoriete sport, hockey. De klachten die ik toen had waren voornamelijkgelokaliseerd rondom mijn SI-gewricht.

Op mijn 25e werd ik zwanger en vanaf dat moment werden de rugklachten heel erg. Met 8 weken zwangerschap kon ik niet meer op staan van de bank. Ik had veel pijn bij het zitten en met lopen, stilstaan was ook lastig. Met als gevolg dat ik voor een deel arbeidsongeschikt werd. Tijdens de zwangerschap zijn we naar een andere plek verhuist en heb ik mijn baan opgezegd. Toen mijn dochter geboren was leken alle klachten verdwenen te zijn en voelde ik me goed.

Na 9 maanden werd ik opnieuw zwanger, maar toen ging het helemaal mis! Met 6 weken zwangerschap kwam ik bij een bekkenfysiotherapeut en toen bleek dat al mijn spieren al verweekt waren, iets wat normaal hoort te gebeuren rond 20 weken zwangerschap. Ik had toen net een nieuwe baan, maar na een paar weken lukte het me al niet meer om dit te kunnen doen. Ik kreeg rond 16 weken zwangerschap een bed in de kamer, krukken en een rolstoel. Ik kon nauwelijks zelf lopen of zitten en was afhankelijk van mijn man, familie en vrienden. Vooral ten aanzien van de zorg voor mijn dochter.

De bevalling werd ingeleid en ik hoopte dat het daarna weer beter met me zou gaan, net als de vorige keer, maar dit bleek niet zo te zijn. Het werd eigenlijk alleen maar slechter, want nu had ik de zorg voor 2 meisjes! Meer dan 1.5 jaar na de geboorte werd ik nog steeds van huisarts, naar ziekenhuis, en van specialisme naar specialisme gestuurd. Niemand kon me helpen en er werd gezegd dat ik ermaar mee moest leren leven. Uiteindelijk kwam mijn fysiotherapeut erachter waarom er maar geen verbetering in mijn lijf zat. Tijdens elke menstruatie verweekten mijn spieren weer, waardoor ik weer extra veel pijn had, en nog belangrijker: ik kon niet tot nauwelijks spiermassa opbouwen.

De fysiotherapeut stuurde mij door naar dokter van Nierop. Ik wist niet wat ik er van kon verwachten, ik durfde ook niet echt meer te hopen, maar zij heeft mij uiteindelijk ontzettend goed geholpen! Ik heb bij haar een heel goed gesprek gehad en ik voelde me erkend in mijn verhaal en in mijn klachten. Ik heb bekkeninstabiliteit gekregen doordat ik hormonaal uit balans was.

Dankzij de homeopathische korrels die ik van haar heb gekregen merk ik eigenlijk niets meer van mijn menstruatie. Daar waar ik normaal 3 weken van de kaart was had ik nu geen kramp, rugpijn, hoofdpijn of zwaarmoedige gevoelens meer. En heel belangrijk: mijn spieren verweekten niet meer! Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld en ik kan nu eindelijk echt werken aan mijn herstel. Dankzij haar heb ik weer toekomstperspectief gekregen!

Contactformulier

Ik ben gevestigd in het gebouw waar ook gezondheidscentrum kloosterveen is gevestigd. Mijn praktijk bevind zich op de 2e etage. U kunt gebruik maken van de trap maar ook van de aanwezige lift.