De stoffen waar in de homeopathie gebruik van wordt gemaakt:

plantaardige stoffen(veelal de volledige verse plant) bijv. bella donna = wolfskers of chamomilla=kamille een heel mooi middel voor baby's met darmkrampen of pijn bij het doorkomen van tanden.

dierlijke stoffen bijv. apis het gif van de bij, lachesis het gif van de slang, sepia de inkt van de inktvis een mooi middel bij menstruatieklachten of vaginale klachten.

mineralen en elementen zoals phophor, aurum=goud, ferrum=ijzer wat we kennen als medicijn bij bloedarmoede, in de oervorm zoals het regulier gegeven wordt kan het nogal eens bijwerkingen geven, maar in de gepotentieerde vorm gegeven, stimuleert het het lichaam om ijzer beter uit de voeding op te nemen en heeft het geen bijwerkingen.

Chemische verbindingen, bijv. calcarea carbonica=oesterkalk war gebruikt wordt om de bot opbouw en tandvormig te stimuleren bij jonge kinderen.

Nosoden, dit zijn ziekteprodukten zoals pus, tuberculeus weefsel, kankerweefsel, weliswaar niets meer van de oerstof, maar wel de energie die een stof in zich heeft.

Het proces van verdunnen en schudden wordt potentieren genoemd. We maken gebruik van verschillende potentievormen, zoals D-potenties verdunningen 1 op 10, C-potenties verdunningen 1 op 100, LM-potenties verdunningen 1 op 50.000 en de K-potenties verdunningen volgens Korsakov, de een glas methode. Afhankelijk van het gezondheidsprobleem en de energiestatus van de patient wordt bepaald welke potentievorm en sterkte geschikt is om het zelfherstellend vermogen van de patient te stimuleren.

Contactformulier

Ik ben gevestigd in het gebouw waar ook gezondheidscentrum kloosterveen is gevestigd. Mijn praktijk bevind zich op de 2e etage. U kunt gebruik maken van de trap maar ook van de aanwezige lift.