****LET OP, het e-mailadres: a.v.nierop@kabelfoon.net is niet meer in gebruik. U kunt gebruik maken van het contactformulier of het e-mailadres vermeld op onze contactpagina.****

Lieve mensen,

Ik wil u allen een Hoopvol, Lichtgevend, Blij en Gezond Nieuw Jaar toewensen!!

Ten aanzien van dit alles hoop ik u in 2018 weer te mogen begeleiden, om samen naar een optimale gezondheidstoestand te komen, met een leven dat waard is geleefd te worden!!

Met vriendelijke groet,

Drs. A.M. van Nierop

Op 7 maart 2015 was ik aanwezig op het Congres voor Integrale Psychiatrie te Groningen.

Meerdere nationale en internationale sprekers van formaat toonden het belang aan van goede stresspreventie en gezonde voeding voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Dr. Sonia Lupien, wetenschapper, als direkteur verbonden aan het Research Centre of Montreal Mental Health University Institute, heeft reeds meer dan 20 jaar onderzoek gedaan naar het effect van stress op het menselijke brein.

Haar studies toonden aan dat kinderen net zo gevoelig zijn voor stress als volwassenen en dat kinderen, zelfs als ze pas 6 jaar zijn, al hoge spiegels stresshormoon kunnen hebben.

Ook toonden haar studies bij volwassenen aan dat stress het geheugen kan verminderen en wat de effecten zijn van stress op het ouder wordende brein.

We moeten er dus voor waken dat stress toxisch wordt.

Prof. Dr. Frits Muskiet, verbonden aan het UMCG, besprak de (neuro)psychiatrische ziektes in relatie tot voeding.

Hij beschouwt meerdere neuro-psychiatrische ziektes als een leefstijlstoornis,een typische westerse ziekte, veroorzaakt door “wanvoeding”, onvoldoende beweging, abnormale microbiële flora, chronische stress, onvoldoende slaap en milieuverontreiniging.

Deze ziektes zijn nauw verwant of vormen een onderdeel van het metabool syndroom.Dit syndroom komt tot stand onder invloed van genetische en omgevingsfactorenHij illustreerde hoe deze beide typen door leefstijl worden beînvloed.Tekorten in met name “hersenessentiële” nutriënten (zoals vitamines en essentiële vetzuren) spelen een belangrijke rol.

Musiet illustreerde hoe een integrale op de leefstijl gerichte aanpak de grootste kans heeft om een alternatief voor de behandeling met geneesmiddelen te zijn.

Deze inzichten sluiten naadloos aan bij mijn visie op ziekten en gezondheid.

Vanaf februari 2015 ben ik als teamarts werkzaam in de gehandicaptenzorg.

Met veel plezier vervul ik mijn reguliere artsentaak en hoop ik met mijn ervaring.als arts voor integrale geneeskunde een bijdrage te leveren aan het welzijn van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Assen, September 2014

Ik ben heel blij dat ik vanaf 1 september j.l. een nieuwe praktijkruimtein Assen heb kunnen betrekken.

De praktijk bevindt zich op de 2e etage in het gebouw waar ookGezondheidscentrum Kloosterveen is gevestigd en ik hoopte kunnen gaan samenwerken met de daar werkzame huisartsen en anderedisciplines.Ik ben van mening dat ik met mijn jarenlange ervaring als arts voorintegrale geneeskunde met specialisatie homeopathie een bijdragekan leveren aan de gezondheidszorg in Assen.

Assen, juni 2014

Beste lezers,

Met veel plezier heb ik de afgelopen 6 ½ jaar in mijn fijne praktijkruimte in Haren gewerkt.Toch heb ik besloten om per 1 juni de praktijk hier te beëindigen.Sedert juni 2013 werk ik ook in een praktijk in Assen, samen met een osteopaat.Twee praktijken aanhouden is toch te vermoeiend, vandaar dat ik vanaf juni alleen in Assen praktijk blijf houden.Dit is ook gunstiger voor mijzelf qua woon/werkverkeer. Ik ben sneller op de praktijk en kan zodoende ook in acute situaties sneller handelen.

Ik realiseer mij dat het voor mijn patiënten uit Groningen en omgeving wat verder weg is, toch hoop ik u ook, indien nodig, in de praktijk in Assen te mogen blijven begeleiden in het proces naar een betere gezondheid. Hartelijk dank voor het vertrouwen dat u mij in de afgelopen jaren heeft gegeven.

Hartelijke groet en tot ziens in Assen.

Drs. A.M. van Nierop
Arts voor integrale geneeskunde/klassieke homeopathie

Zuiderpoort 6
9408 MN Assen

tel. 0645631359

Contactformulier

Ik ben gevestigd in het gebouw waar ook gezondheidscentrum kloosterveen is gevestigd. Mijn praktijk bevind zich op de 2e etage. U kunt gebruik maken van de trap maar ook van de aanwezige lift.