Mijn naam is Antoinette van Nierop (1954). Na mijn studie aan de Rijksuniversiteit Leiden, heb ik van 1981 tot 1996 als regulier arts in de jeugdgezondheidszorg gewerkt. Tijdens dit werk werd ik met de beperkingen van de reguliere geneeskunde geconfronteerd.

Jonge kinderen hadden steeds meer antibiotica nodig en knapten daar onvoldoende van op. Via ouders kwam ik met homeopathie in aanraking.

De homeopathische behandelingen leverde veelal blijvende verbetering op en dit gaf te denken. Regulier was er geen belangstelling voor alternatieve geneeswijzen. Maar alvorens daar een oordeel over te vellen, wilde ik er toch meer over weten.

Zo kwam ik in 1989 terecht bij een introductiedag voor klassieke homeopathie te Wageningen en daar werd ik enthousiast voor deze vorm van geneeskunde. De zienswijze over wat ziekte en gezondheid is sprak mij zeer aan en ik besloot de opleiding tot klassiek homeopatisch arts te gaan volgen. Allereerst de 3 jarige basisopleiding en vervolgens de 2 jaar Europese aantekening.

Sinds 1995 heb ik mijn eigen consultatieve praktijk voor algemene geneeskunde en homeopathie. Als je eenmaal met homeopathie in aanraking bent gekomen laat het je nooit meer los, het is zo boeiend en leerzaam, want dit gaat nog alsmaar door. Er is nog zoveel te ontdekken in de geneeskunde wat we nog niet weten, de zoektocht naar mogelijkheden om de mens te genezen blijft altijd voortduren. Hiertoe volg ik nog steeds nascholingen op het gebied van de algemene geneeskunde en ook nascholingen over de nieuwste ontwikkelingen in de homeopathie.

Het is mogelijk om op een natuurlijke manier weer in balans te komen en vanuit innerlijke kracht ziekte te overwinnen.

Contactformulier

Ik ben gevestigd in het gebouw waar ook gezondheidscentrum kloosterveen is gevestigd. Mijn praktijk bevind zich op de 2e etage. U kunt gebruik maken van de trap maar ook van de aanwezige lift.