Aan mijn (oud)patiënten

Geachte heer/mevrouw,

Zoals u ongetwijfeld gemerkt heeft, is de wereld en ook Nederland in rep en roer door het Corona-virus. Navolgend enige informatie en adviezen waar u hopelijk uw voordeel mee kunt doen, als aanvulling op wat u via de media aan adviezen krijgt, zoals goede hygiëne (handen wassen).

Er zijn tal van virussen, met name in de herfst en winter, die griepachtige verschijnselen kunnen geven met klachten van de luchtwegen. Bij jonge mensen en ouderen met een goede weerstand is dat meestal geen enkel probleem als zij worden geïnfecteerd. Veelal verloopt de infectie ongemerkt of met lichte verschijnselen. Maar soms zijn de klachten ernstig, met name bij mensen met een lage weerstand, bijvoorbeeld door een ernstige onderliggende chronische ziekte of ouderdom. Vooral in deze groep ziet men complicaties en soms met een fatale afloop.

Het nieuwe Corona-virus vertoont het beeld van een griep, maar lijkt wel besmettelijker en telt – op basis van de huidige cijfers – relatief meer sterfgevallen.

Er zijn echter mogelijkheden de weerstand te versterken, zowel ter preventie als bij de behandeling.

Preventieve maatregelen en middelen:

  • een gezonde leefstijl: goede voeding, voldoende beweging, ontspanning en slaap, en zinvolle bezigheden;
  • extra vitamine C (2 x daags 500 mg), vitamine D 3 (1 x daags 75 microgram) en vitamine B-complex (1 x daags 1 tablet)

Maatregelen en middelen bij een grieperig gevoel en verhoging/koorts:

  • niets/weinig eten en goed drinken (water, kruidenthee)
  • liefst geen onderdrukking van de koorts; dus geen paracetamol, aspirine e.d. als het niet echt nodig is. Dit geeft namelijk een grotere kans op complicaties en een langere ziekteduur.
  • extra vitamine C (3 à 4 x 500 mg), Echinacea (3 à 4 x 2 tabletten)
  • natuurlijke hoestdrankjes (zonder suiker)
  • homeopathische middelen: in overleg met een arts die gespecialiseerd is in homeopathie. Op de website van de AVIG vindt u adressen van artsen in uw buurt: www.avig.nl

Bij verbetering bouwt u de vitamines en homeopathische middelen weer af en gaat u stapsgewijs over op uw oude voedingspatroon.

Hopelijk kunt u hiermee uit de voeten en op een positieve manier aan uw gezondheid werken.

Met vriendelijke groet,

A.M. van Nierop

Contactformulier

Ik ben gevestigd in het gebouw waar ook gezondheidscentrum kloosterveen is gevestigd. Mijn praktijk bevind zich op de 2e etage. U kunt gebruik maken van de trap maar ook van de aanwezige lift.